Presentem Transitem

El passat mes de maig de 2021 ha vist la llum Transitem / Transitamos, una novel·la gràfica escrita per mi i il·lustrada per Lucía de Palau, amb ecoedició de Pol·len edicions. Un còmic sobre els nostres activismes i les nostres lluites com a persones trans.

Quan vaig escriure i publicar Transito el 2015, creia que ja havia dit tot el que calia dir sobre la meva experiència com a persona trans. De seguida, però, vaig començar a veure que, més enllà del procés de transició emocional, social i físic, les persones trans vivim en societat i aportem una sèrie de valors a través del nostre activisme diari que valia la pena explicar. D’aquesta manera, vaig començar a entrevistar a activistes trans i a crear el guió d’una segona part on novel·lar aquestes experiències i la meva pròpia. El resultat ha estat Transitem, un còmic on s’explica el dia a dia de les nostres lluites personals i col·lectives i la importància de les xarxes d’afectes.

Alguns dels temes que el còmic aborda són:
– El valor que aporten les persones trans a la societat a través del seu activisme i compromís.
– La diversitat d’aquest col·lectiu pel que fa a les transicions.
– L’amor i el desig de les persones trans.
– L’ús i la necessitat d’un llenguatge flexible i exempt de violència.
– I, sobretot, la necessitat de transformar l’educació per al desenvolupament d’espais segurs de creixement feliç.

Portada de Transitem

En aquest llibre he tingut la sort d’estar acompanyat per Lucía de Palau, una artista multidisciplinar que ha sabut traduir en vinyetes les meves idees i enriquir tant la història com l’univers de Transitem amb les seves aportacions. Durant tot el període de creació de les il·lustracions hem anat teixint diàlegs i una amistat de la que estic molt agraït. La seva feina és espectacular i reflecteix la dedicació i la cura que ha posat en el projecte.

Lucía de Palau per Lucía de Palau

Finalitzada amb èxit la campanya de Verkami, vam començar les presentacions de Transitem el juliol de 2021 a la Fundació Enllaç amb l’acompanyament de Lina Mulero i a la Biblioteca Nou Barris amb Eric Sancho Brú. Passat l’estiu, hem reprès les presentacions: a la Llibreria Antinous amb Mar Arnau Gonga, a la Biblioteca de Sant Sadurní d’Anoia, amb Muriel Villanueva, etc. També hem tingut la sort de poder participar en taules rodones sobre còmic LGTBIQ+ a la Setmana del Llibre en Català, al Color Sitges Queer Fest i al QLit 2021. Algunes d’aquestes intervencions i també entrevistes que m’han fet en altres plataformes es poden consultar a l’apartat de medis.

Després de molta feina, temps i esforç, Transitem ja està començant a fer el seu camí i ha arribat a lectoris de tot tipus: amistats, mecenes, usuaris de biblioteques i també alumnat i professorat d’instituts. Les persones que tinguin interès en una presentació o xerrada, poden enviar un missatge a través del formulari de contacte.

Podeu comprar el llibre tant en català com en castellà a diverses llibreries: Antinous, Còmplices, La Central, La Casa del Llibre, etc. Trobareu enllaços directes per adquirir aquesta i altres obres a la pàgina llibres. Desitjo que us agradi!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: