Bio

Ian Bermúdez Raventós

Nascut a Sant Sadurní d’Anoia, és llicenciat en Filologia Anglesa i Màster en traducció i interpretació. Actualment cursa estudis d’escriptura. Es professor d’anglès i d’alfabetització en una escola per a persones adultes. Ha traduït al castellà llibres com Ecoeducación de Daniel Goleman (Joventut). Va ser integrant de l’equip de traducció de: Políticas Trans: Una antología de textos desde los estudios trans norteamericanos (Egales, 2015), Desvetllant els misteris del naixement i la mort, saviesa budista per a la vida de Daisaku Ikeda (Ediciones Civilitzacion Global, 2015), i de l’equip de correcció de Terra de Ningú: Perspectives feministes sobre la independència (Pol·len edicions, 2017).

Entre la seva obra publicada es troba el poemari Ser h(u)ome*∞(à) (Edicions Bellaterra) i la novel·la gràfica Transito (Edicions Bellaterra i Pol·len edicions). Va col·laborar en l’escriptura del llibre ¿Seguro que no passa nada? Reflexiones de una mare activista pro LGTBI de Pepa Nolla (Edicions Bellaterra, 2021) i és autor deTransitem, novel·la gràfica sobre diferents vivències trans, il·lustrada per Lucía de Palau (Pol·len edicions, 2021). També disponible en castellà: Transitamos.

També ha estat coordinador al costat de Ian de la Rosa de DebuT*, un laboratori de formació i creació a partir de l’exploració de gènere i noves identitats Trans*, Queer i no binàries +. Porta quatre temporades a la Sala Beckett (2018-2021) i el seu primer resultat ha estat l’obra de teatre de creació col·lectiva BlaBlaTrans* .