Traduccions

Terra de ningú. Perspectives feministes sobre la independència

Autoria col·lectiva

Llibre col·lectiu amb contribucions de feministes i activistes LGTBI que explora les relacions entre els feminismes i la independència. Veus diverses reflexionen sobre els processos d’alliberament nacional, centrat en el cas català, i aporten propostes que poden esdevenir llavors per un debat fructífer entorn les identitats, les sobiranies, la llengua i la cultura, la participació política, l’economia o la solidaritat internacionalista.

Coberta de la il·lustradora Jone Bengoa; correcció català i castellà, Bel Zaballa i Ian Bermúdez; traducció de l’anglès de Maria Colera. Disseny i maquetació de Gina Rosquelles.

Llengua: català i castellà
ISBN: 978-84-16828-22-7
Edita: Gatamaula i Pol·len edicions
Any: 2017

Desvelant els misteris del naixement i de la mort

Daisaku Ikeda

Aquesta obra explora els grans interrogants de l’existència des de la perspectiva del budisme Nichiren (literalment, “Sol-lotus”), una de les formes de budisme més difoses i practicades actualment. Daisaku Ikeda, el seu principal referent contemporani, recorre a la riquesa filosòfica d’aquest corrent de budisme per abordar els aspectes més complexos de la vida, vinculats a les fases del naixement, l’envelliment, la malaltia i la mort.

Equip de traducció al català format per diverses persones, entre elles, Ian Bermúdez.

Llengua: català
ISBN: 978-84-943569-5-7
Edita: Ediciones Civilización GLobal
Any: 2017

Políticas trans: Una antología de textos desde los estudios trans norteamericanos

Pol Galofre y Miquel Missé (editores)

Este libro es una iniciativa para divulgar discursos acerca de las políticas trans (transexuales, transgénero, travestis). Discursos que pueden contribuir al debate que tiene lugar en el contexto español en torno a las cuestiones trans. Una compilación de textos, la mayoría de activistas trans en el ámbito norteamericano, que se publican por primera vez en castellano. Artículos publicados en su mayor parte en los años noventa, son trabajos que nos han inspirado como personas trans, como activistas y también como investigadores de la cuestión trans. Creemos que aportan múltiples elementos que complejizan el debate y que gran parte de sus reflexiones son de absoluta vigencia hoy día en nuestro contexto.

Equipo de traducción al castellano formado por activistas trans, entre ellos, Ian Bermúdez.

Lengua: castellano
ISBN: 978-84-16491-65-0
Edita: Editorial Egales
Año: 2015

Ecoeducación

Daniel Goleman

Esperanzador, elocuente y audaz, Ecoeducación narra las experiencias de unos educadores, activistas y estudiantes que representan una nueva integración de la inteligencia emocional, social y ecológica.
Basándose en el éxito del modelo de aprendizaje emocional y social del renombrado autor Daniel Goleman, Ecoeducación nos muestra cómo desarrollan y cultivan esos educadores las dimensiones esenciales de la inteligencia humana para incorporar los conocimientos y la empatía necesaria con todas las formas de vida.

Traducido del inglés por Ian Bermúdez.

Lengua: castellano
ISBN: 978-84-26140-37-1
Edita: Editorial Juventud
Año: 2013