Teatre

Les arts escèniques m’apassionen i, sempre que he pogut, m’he format en interpretació, dança i cant de manera amateur. És un àmbit des del qual podem mostrar a la societat altres maneres de viure i de ser fora de la norma. Això m’ha portat a participar com a dramaturg, guionista, actor i coordinador de propostes teatrals i audiovisuals.

FAMÍLIA (IM)POSSIBLE

Família(Im)possible de Carol Lòpez és una comèdia que parla dels prejudicis que tenim sobre la diversitat de gènere. I alhora tracta de visibilitzar nous models de família.

La Sara i L’Albert són uns pares joves, d’ideologia progressista, i oberts a dialogar sobre qualsevol tema. Però quan la Clàudia, la seva única filla, els presenta l’Eric, la seva nova parella, un noi trans amb qui vol formar una família, tots els prejudicis, els dubtes i la ignorància surten a la llum. Perquè no importa el que defensem en públic, tot esdevé diferent quan passa a casa teva.

Obra teatral dirigida per Carol Lòpez i protagonitzada per Jordi Andújar, Dolo Beltrán, Ian Bermúdez i Paula Jornet. Estrena el 16 de desembre de 2021 a la Sala Flyhard.

Red cunt: reconsidering periods

Pel·lícula documental i d’animació dirigida per Toti Baches, Red Cunt és la primera part d’una trilogia sobre els tres tabús «M» de les dones: la menstruació, la masturbació i la menopausa. A Red Cunt, reconsidering periods li segueix Hot Cunt, reconsidering pleasure sobre la masturbació femenina. La tercera part de la trilogia serà Silver Cunt sobre la menopausa.

Feta a Alemanya i estrenada el 4 de novembre de 2021, amb la participació d’Alisa Eresina, Charlotte Pfeifer, Clara Moraleda, Ian Bermúdez, Laida Memba Laura Méritt, Regel.Recht i Stepha Zanella.

Més informació i tràiler a la web de Red Cunt.

Bla bla trans

Comèdia tragicòmica escrita de forma col·lectiva per les persones integrants del Laboratori DebuT*, dirigida per Nur Aiza amb l’ajuda d’Eric Sancho i interpretada per: Ian Bermúdez Raventós, Patricia Vianor, Tayel Fuentealba Campos, Carol Priego, Kris Barnolas, Mar Arnau Gonga, Clara Palau, Neus Asencio i Raúl Roca.

Argument: Un grup de persones es reuneix a través d’una aplicació mòbil per compartir cotxe en un trajecte Barcelona-Albacete. Un viatge que prometia ser tranquil i comú esdevindrà una cadena d’infortunis, enfrontaments i desacords que convertiran el trajecte en una autèntica aventura de convivència ideològica i de valors.

Una primera mostra de l’obra es va presentar a la Sala Beckett l’1 de junt de 2019. Una versió extensa de l’obra es va crear el 2020 durant el confinament per la pandèmia de Covid-19 i està pendent de ser portada a l’escenari.

DebuT*

DebuT* arranca a la Sala Beckett el 2018 arran d’una necessitat d’espai, formació i recerca de noves identitats trans i les seves formes de representació a les arts escèniques i audiovisuals. La primera edició de l’Espai DebuT* es tradueix en sis tallers que es duran a terme al llarg de la temporada coordinats per Ian Bermúdez, Ian de la Rosa i Damián Díaz. La formació finalitza amb el taller L’escriptura com a eina de creació de personatges i d’històries per ser interpretades impartit per Ian Bermúdez.

La segona edició de DebuT* (2018-2019) consisteix en 7 tallers, coordinats per Ian Bermúdez i Ian de la Rosa, finalitzant amb el taller L’escriptura com a eina de creació. Introducció a la dramatúrgia, impartit per Ian Bermúdez. A partir dels conceptes treballats en aquest taller, s’inicia una nova etapa, el Laboratori Debut* de creació col·lectiva (edicions 2019 i 2020), coordinat per Ian Bermúdez i Ian de la Rosa i dirigit per Nur Aiza, del que en sorgirà l’obra de teatre Bla Bla Trans.

Més informació a l’entrevista d’Elisabeth Massana per al Núvol.

Autèntica

És una comèdia teatral amb tocs dramàtics que ens proposa un viatge cap a nosaltres mateixos on descobrir si som qui realment volem ser. Estrenada el 2017 a Porta4, AUTÈNTICA és un monòleg de 60 minuts interpretat per Nur Aiza, amb direcció de Jaume Gil i text de Nur Aiza, Ian Bermúdez y Jaume Gil a partir d’una idea original de Nur Aiza.

Jo soc jo

Curtmetratge dirigit el 2015 per Susanna Caralt, amb guió de Susanna Caralt i Ian Bermúdez, escrit a partir d’un poema seu. Va guanyar el premi del públic al festival de curtmetratges de Vic, Festival Julius 2015. Interpretat per Nur Aiza, Susanna Caralt, Ian Bermúdez i Regina Lucía da Silva.