Llibres

Transitem / Transitamos

Transitem és un còmic, una novel·la gràfica escrita per Ian Bermúdez i il·lustrada per Lucía de Palau.

Transitem Xavier ha pres una decisió important sobre la seva transició. En paral·lel, la seva feina com a professor i les experiències de les seves amistats li permetran entrar en contacte amb la resta del col·lectiu, i alhora obrirà els ulls sobre les dificultats que encara els queden per superar a les persones trans. El retrobament amb les amistats i la realitat de l’escola en la qual treballa despertaran les seves ganes de crear un canvi en la societat. A partir d’aquí, entrarà en contacte amb l’activisme, s’obrirà a una nova xarxa d’afectes i, amb sorpresa, descobrirà emocions i sentiments que mai no hauria imaginat.

Llengua: català (disponible també en castellà, Transitamos)
ISBN: 978-84-18580-16-1 / 978-84-18580-17-8
Edita: Pol·len edicions
Any: 2021
Pàgines: 104
Format: 17 x 24 cm
Petjada de carboni (CO2 eq.): 694 grams

TRANSito

Transito és una novel·la gràfica escrita per Ian Bermúdez i il·lustrada per David Cantero.

Quan una persona trenca amb les estructures internes amb les que percep la seva identitat, gènere i sexe, un nou món apareix i la vida s’omple de possibilitats infinites. La Mercè transita per noves sendes i mentre camina trobarà persones que li mostraran realitats que mai abans hagués pogut arribar a imaginar.  Una novel·la que convida a reflexionar, riure, dialogar… i que, des del món del còmic, amplia el ventall multicolor de referents trans. El relat ficciona l’experiència de l’Ian Bermúdez i permet així incorporar una sèrie de personatges que mostren la fluïdesa amb la qual es pot viure el gènere i la sexualitat, de la diversitat de cossos que poden existir més enllà del rígid binomi biodona biohome.

Llengua: català (disponible també en castellà)
ISBN: 978-84-86469-88-7 / 978-84-72907-26-3
Edita: Pol·len edicions i Edicions Bellaterra
Any: 2015
Pàgines: 80
Format: 15 x 22 cm

Editat en italià per Momo Edizioni el 2020 amb introducció de ZeroCalcare

Ser h(u)ome*∞(à)

Ser h(u)ome*∞(à) és un recull de poemes que van des de la infantesa fins a l’època de la segona adolescència. Com podreu llegir, molts expressen situacions doloroses, de lluita i de recerca constant d’un sentir-se volgut en un espai propi, de ser acceptat, escoltat i de poder ser la persona que realment soc. Vaig decidir tirar endavant el poemari quan en vaig adonar que, com a lector, no havia topat mai en la meva segona residència, la biblioteca, amb cap llibre que em mostrés aquesta realitat, i sobretot perquè sentia la necessitat de cobrir aquest espai de solitud i buidor de paraules del qual vaig estar afectat de ben petit: no hi havia, aleshores, cap mena de formació per als pares, els professors i les persones que m’envoltaven, cap eina que els servís per mirar-me tal com era i acceptar la meva realitat.

Llengua: Edició bilingüe català/castellà
ISBN: 978-84-7290-704-1
Edita: Edicions Bellaterra
Any: 2015
Pàgines: 69
Format: 15 x 23 cm

Diversos d’aquests poemes formen part dels recopilatoris Amors sense casa: poesia LGBTQ catalana (Angle, 2018) i Correspondencias: una antología de poesía contemporánea LGTB española (Egales, 2017).

Ser h(u)ome*∞(à)

Ser h(u)ome*∞(à) és un recull de poemes d’Ian Bemúdez amb il·lustracions de Nac Bremón.

Aquest primer poemari, que posteriorment es va reeditar, és una autoedició que es fa amb la voluntat de donar veu a experiències pròpies però també compartides d’infàncies i joventuts trans. Per tant, aquest poemari és el meu primer granet de sorra per a les generacions futures de persones Trans.

Llengua: Català
ISBN: 978-84-61601-04-2
Edita: Nac Bremón
Any: 2012
Pàgines: 41
Format: 10 x 12 cm