Medis

La llengua, gasta-la / El gènere, troba’l

Radio Primavera Sound- 19 de maig 2022

El «Gènere, Troba’l», presentat per Bel Olid. Si no puc dir que estigui farta de la transfòbia, però encara menys que n’estic fart, és perquè més aviat n’estic farti? Fins ara, al debat sobre el llenguatge inclusiu han portat la veu cantant persones que estan perfectament instal·lades en les identitats binàries, sovint amb poca sensibilitat cap a qualsevol altra opció. En aquesta segona entrega de «El gènere, troba’l», escoltem persones amb identitats no binàries, que ja va sent hora.

Presentació «Transitem»

Casal Lambda – 6 de maig 2022

Dins de l’activitat dels divendres al Lambda, Ian Bermudez ens presenta el seu llibre «Transitem’, juntament amb Lucía de Palau, Mar Arnau Gonga i Damián Díaz.

Transitar

Núvol – 4 de nov. 2021

Àngels Masqué – Pol·len Edicions publica ‘Transitem’ de Ian Bermúdez, una novel·la gràfica sobre el procés de transició de gènere.

QLit 2021- Còmic LGTBI en català

QLit – 28 d’oct. 2021

Taula rodona sobre còmic LGBTIQ+ en català, amb Ian Bermúdez, Març Llinàs, Sebas Martín i Lucía de Palau com a convidats amb Marina Vidal de moderadora dins la quarta edició del festival de literatura queer de l’AELC (QLit).

«Transitamos», el cómic trans de Ian Bermúdez y Lucía de Palau

Gayles.TV – 27 d’oct. 2021

Tras publicar «Tránsito» (2015) Ian Bermúdez recupera su alter ego Javier para contar las experiencias de su regreso a Barcelona. La artista Lucía de Palau ilustra las aventuras de Javier con un estilo que se mueve entre el cómic europeo y el manga.

«Transitem», una novel·la gràfica que plasma el procés de trànsit d’Ian Bermúdez

rtve. En línia – 26 d’oct. 2021

Una finestra als grans temes socials i culturals de la setmana. Conduït per la Jèssica del Moral i la col·laboració de la Marta Delcor i l’Edgar Fornós.

Diversitats 9×03 con Ian Bermúdez

Diversitats FM – 14 d’oct. 2021

Conversamos con Ian Bermúdez sobre Transitem, un cómic que pone de manifiesto la realidad de los hombres trans y sus compañeres no binaries, con el trazo de Lucia de Palau #octubretrans

Presentació del còmic «Transitem» d’Ian Bermúdez i Lucía de Palau (1a part)

(2a part)

Biblioteca Ramon Bosch de Noya Sant Sadurní d’Anoia – 24 de set. 2021

Presentació del còmic «Transitem» d’Ian Bermúdez i Lucía de Palau a càrrec del propi Ian Bermúdez, acompanyat de l’escriptora Muriel Villanueva.

Després del #MeToo, la cultura crida #StopHomofòbia

Diari Ara – 8 d’agost 2021

Antoni Ribas Tur – Artistes aixequen la veu en defensa de la comunitat LGTBI arran del repunt de violència homòfoba

Transitem: un còmic penedesenc centrat en les vivències de les persones trans

Eix Diari – 20 de jul. 2021

Susana Nogueira. L’escriptor penedesenc Ian Bermúdez i la il·lustradora Lucía de Palau presenten la novel·la gràfica Transitem

La literatura LGTBI viu un bon moment i vol arribar als més joves

Catalunya Ràdio – 2 de jul. 2021

La literatura LGTBI està més visibilitzada que mai tot i que no ha arribat a la plena normalització. Hi ha un bon gruix de joves autors que han eixamplat cotilles, mes enllà de les etiquetes, però encara hi ha aspectes en què encara cal avançar, com ara la presència d’aquesta literatura entre nens i adolescents i en la crítica literària.

La vitalitat de la literatura de temàtica homosexual

Catalunya Ràdio – 2 de jul. 2021

MONTSE CAMPS PUIGANTELL – En la setmana de l’orgull, els escriptors LGTBI es reivindiquen i reconeixen els autors que van obrir el camí cap a la normalització

5 novelas gráficas con temática LGBT+

Homosensual – 25 gen. 2021

Ana Flores – Si estabas en la búsqueda de novelas gráficas LGBT+, este listado es para ti. Checa algunas de nuestras recomendaciones.

Ells, elles, ellis: s’acabarà imposant el llenguatge no binari?

Diari Ara – 24 de gen. 2021

Carla Fajardo Martín – Les persones que no s’identifiquen amb el femení ni el masculí demanen una fórmula per anomenar-se.

Ian Bermúdez: “Es tracta d’incloure, de fer visible, de donar un espai”

Núvol – 19 de set. 2018

Elisabeth Massana – DebuT* pretén ser un espai de seguretat per a aquelles persones dissidents en el gènere que desitgin prendre contacte amb les arts escèniques.

Ian Bermúdez: «No todo el mundo vive el ser ‘trans’ de la misma manera»

El Periódico – 2 de dic. 2015

Gemma Tramullas – Escritor transexual. Firma un cómic autobiográfico que rompe el rígido patrón hombre-mujer.

TRANSito. Un acompañamiento digno

Revista hysteria!

En una breve hojeada, Ian Bermúdez nos comparte TRANSito, una novela gráfica que se publicó en diciembre 2015 a través de Verkami, escrita por él y dibujada por David Cantero.

Cultura TRANSvisible – Ian Bermúdez (Artivismo Trans 2/8)

Cultura Trans – 23 de març 2013

Intervención de Ian Bermúdez en la mesa sobre Artivismo Trans dentro de la jornada que organizó Cultura Trans el 23 de Marzo 2013:

«Cultura TRANSvisible, retomando posiciones en el arte.» Un diálogo entorno a la promoción de nuevos referentes en la cultura, uno de los mayores retos de la visibilidad trans.

Cultura Trans 2012 – Intervención Ian Bermúdez (Diálogo Testosterona 3/7)

Cultura Trans – 20 de oct. 2012

Intervención de Ian Bermúdez en la mesa: Diálogo trans sobre los efectos de la testosterona.

Esta mesa forma parte de la Jornada sobre Salud Trans organizada en el marco de las actividades de Cultura Trans para el Día Internacional de Acción por la Despathologización Trans, el 20 de Octubre de 2012 en Barcelona.